Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

ΥΠΕΡ ..."ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ"...

Επίγνωσιν έχω, αγαπητέ αναγνώστη, πως και το πολυποίκιλτον ερίφιον, κοινώς "παρδαλό κατσίκι", αφθόνως θα διασκέδαζε καγχάζον, εάν διεκδικούσα τον ρόλον του "απολογητή των Χριστιανών". Όμως, πώς να μην καγχάσω κι' εγώ με την εμμονήν ορισμένων για "τα εγκλήματα των Χριστιανών", τα αποδιδόμενα στην "πίστιν" των ; Κι' εξηγούμαι : Αν καταμετρηθούν τα συγκεκριμένα εγκλήματα, πόσα πια διέπραξαν οι πρώτοι Χριστιανοί, σε σχέση με αυτά που με χριστιανικό πρόσημο διέπραξε η επίσημη εξουσία μετά την επισημοποίηση του χριστιανισμού ως "θρησκείας" ; Και πόση "πίστις" εκρύβετο πίσω από τις προθέσεις του πανούργου ευνούχου Ρουφίνου (υποβολέα του ημιηλίθιου Αρκάδιου), όταν εξέτρεπε τους "χριστιανούς" Βησιγότθους για την ισοπέδωση της Ελευσίνος ; Φρονώ πως απολύτως καμμιά.Τα "χριστιανικά" εγκλήματα, δεν είναι παρά εγκλήματα διαπραχθέντα υπό της ρωμαϊκής εξουσίας της αχανούς πολυεθνικής αυτοκρατορίας, που αναζητούσε ...ενοποιητικούς και ομογενοποιητικούς δεσμούς μεταξύ των υπηκόων της, εξ ου και η πολιτική απαίτησις, μέσα από οικουμενικές συνόδους "ορθοδοξοποιήσεως" της "πίστεως", ανάλογης της σημερινής ..."πολιτικής ορθότητος", εξ ου και τα διατάγματα "ες έδαφος φέρειν", για ο,τιδήποτε διατάρασσε την επιδιωκόμενη "μονοείδεια", μέσα από την ελεύθερη φιλοσοφική ενατένιση της Ζωής. Η δε χρησιμοποίησις φανατικών μοναχών, δεν είναι παρά η ανάλογη της σημερινής χρησιμοποιήσεως των κοινών "μπαχαλάκηδων". Διότι ο γνήσιος αναχωρητής-πρόγονος των ησυχαστών, ουδεμίαν είχε διάθεσιν να ευτελίζει την αφιέρωσή του στην αναζήτηση "άλλου" νοήματος της ύπαρξης, σπάζοντας τα γεννητικά όργανα αγαλμάτων, όπως και ο γνήσιος Αναρχικός σήμερα, ουδεμίαν έχει διάθεσιν να μετατρέπεται σε υπηρέτη των εξουσιαστών δημιουργών ...κρίσεων, μέσα από την ισοπέδωση του κέντρου των πόλεων. Και οι τότε εξουσιαστές που διέταζαν την εκτέλεσή τους κοινοί θεομπαίχτες, ομοίως όπως και οι σημερινοί τους "συνάδελφοι" κοινοί κάπηλοι της Ιδέας της Επανάστασης.
Κι' είναι ομοίως άξιον καγχασμού να αυτοχρισθώ του "κομμουνισμού" απολογητής. Αλλά πως να μην αγανακτείς, βλέποντας αυτοπροσδιοριζόμενους "αντικομμουνιστές", να προβάλλουν το υπό του Λένιν λεχθέν πως "επί εκατό κομμουνιστών οι σαρανταεννιά είναι ηλίθιοι, οι πενήντα απατεώνες και ένας αληθινός μπολσεβίκος" και παρά ταύτα να φανατίζονται κατά του ... ένα τοις εκατό, ως "αντί" αυτοπροσδιοριζόμενοι, την ιδεολογίαν του ...ενός καταγγέλλοντες ως "εγκληματικήν" ; 
Ομοίας ποιότητος και ο "αντιναζισμός", λαμβανομένης υπ' όψιν της φράσεως του Δρος Γκαίμπελς, τον καιρό των μαζικών συγκεντρώσεων κάτωθι της σβάστικας, ότι δεν είναι παρά "ένα πλήθος ετερόφωτων από ελάχιστα αυτόφωτα άστρα".
Όντως, είναι, στο διάβα του χρόνου, λίγοι, ολίγιστοι αριθμητικώς οι Ιδεολόγοι. Οι δημιουργοί και κοινωνοί των Ιδεών της όποιας "ιδεολογίας". Κι' όμως για όλα τα εγκλήματα, βαφτίστηκαν ένοχοι. "Ιδέες κακές και Πίστεις επιζήμιες" διαβλέπουν διαρκώς οι ...αρεστοί απ' τον κοινόν "φιλήσυχον" πνευματικώς άνθρωπο "αναλυτές", που πίσω από την κάθε ριζοσπαστικότητα Ιδεών, προσαρμόζουν ...επικινδυνότητα για την ομαλήν πορεία του βίου της ανθρωπότητος. 
Όμως, αναρωτιέμαι ποια πειστικήν απάντησιν θα 'διναν στο παρακάτω ερώτημα τούτοι οι "ανιδεολόγητοι" εχθροί των κάθε "-ισμών":
Ποιος "χριστιανισμός", "κομμουνισμός" ή "ναζισμός" κρύβεται πίσ' από την καταστροφή της Τροίας, της Ερέτριας, της Μήλου, της Θήβας, της Περσέπολης, της Καρχηδόνας, της Δρέσδης, του Ναγκασάκι ;
Φυσικά και δεν "φιλοδοξώ" να λάβω απάντησιν έντιμη από σένα. Διότι, αν ήσουν έντιμος, ανιδεολόγητε "αναλυτή" - χειροκροτητή της όποιας "πολιτικής ορθότητας", εσύ που δικαιολογείς την "ποινικοποίηση" του "κομμουνισμού"και του "ναζισμού", κι' απ' τον "χριστιανισμό", έκοψες κι' έρραψες ό,τι βολεύει την ταπεινή σου επανάπαυση στη "μεταφυσική" μετάθεση της "γενικής ευτυχίας", δεν θα κολλούσες, ως απαραίτητη συνιστώσα της "κριτικής" σου το ..."έγκλημα". 
Γιατί γνωρίζεις, κι' ας μην το ...παραδέχεσαι, πως τα εγκλήματα δεν τα γεννούν οι Ιδέες, αλλά οι εξουσίες που αλλοιώνουν τις Ιδέες σε "σύστημα"...

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.