Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΑΡΙΣΤΕΡΑ ...ΜΕΤΑ ΤΡΟΥΛΟΥ"...

Ασφαλώς και δεν αποτελεί ...αρχιτεκτονική "πρόταση", ο τίτλος του κειμένου που ακολουθεί, αγαπητέ αναγνώστη. Μόνο που μια πρόσφατη "πληροφόρηση", σχετικά με μια ενδοσυστημκή (ανάμεσα σε καθεστωτικούς "αριστερούς"...δικονόμους και "ναυαρχίδες" του ...κεντροσυστημισμού) κόντρα, που πιο πολύ θυμίζει "καπρίτσιο" αναιδούς ...ιδιωτείας, παρά δημοσίου ενδιαφέροντος αντιπαράθεση, μου κίνησε, εν μέσω θερινής ραστώνης, το "ενδιαφέρον". Κι' εξίσου ασφαλώς δεν επιθυμώ ν' αναζητήσω ...φροϋδιστικής υφής "κίνητρα" πίσω από την εκτενέστατη "αναφορά" εις την ...ευείδειαν της, αγνώστου εις εμέ, τέως "βηταπανελλαδικάριας" Άντας, εκ μέρους εκπροσώπου του (...κακοήχου) "ΔΟΛ", παρόλον που δεν κατάλαβα, πώς το γεγονός ότι μπορεί ένα άτομο ν' αποτελεί "αντικείμενο πόθου" ( "σιτεμένο" ή στα μικράτα του), συνδέεται με την όποια διατύπωση λόγου πολιτικού, αλλ' αυτό είναι άλλο ζήτημα, αναγόμενον ίσως στη σύγχυση ανάμεσα στην ...ατομικότητα ή ...συλλογικότητα αυτής καθαυτής της "ερωτικής πράξης". Με το τελευταίο, να μην αφορά ασφαλώς την Άντα, αλλ' αυτόν που την ...γενναίαν έλαβε απόφασιν να ...αρθεί στα "υψίπεδα" της ΔΟΛιότητος, όπου .."ανεβαίνει" ο "διανθίζων" την δημόσια "κριτική" του με ...κακιούλες από καθέδρας κονδυλοφορικής εκπεμπόμενες και φιλοδοξούσες την απόκτησιν "κύρους" πολιτικού. 
Και τούτο διότι το "κεφάλαιον" "β' πανελλαδική", δεν εξαντλείται στην περιγραφή "καμπυλών" και "καμαρών" του (κοινού δι' άπαντα τα δίποδα θηλαστικά) "κορμιού", στις όποιες, υποκειμενικώς, "αποδεκτές" ή "απορριπτέες", αισθητικά ή αισθησιακά, μορφές του. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός ..."περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα".
Η γέννηση του "Ρήγα της β' πανελλαδικής" (συνδιάσκεψης), που γίνηκε, μεταγενέστερα, σημείο δημόσιας (και, κατ' εκτίμηση προσωπική, ειλικρινούς) μεταμέλειας ( σε μια διαδικασία ...λενινιστικού χαρακτήρα "αυτοκριτικής μπροστά στις μάζες" ) του Λεωνίδα Κύρκου, αν θα 'πρεπε να επικεντρώσω σε κάτι, χάρισε (αν μη τι άλλο), υπό μορφήν "προκήρυξης", κι' ένα, ριζοσπαστικά προσεγγιστικό, κι' άξιο μνείας, κείμενο για το "Πολυτεχνείο", όπου, μεταξύ άλλων, καλούσε σ' αντίσταση "στη συγκινητική φωνή της Μαρίας" και "στα σουβλάκια που ψήνονταν στα κάρβουνα", αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό (όπως δεν είναι και τα περί νεανικής ευείδειας της Άντας). Το ζήτημα "β' πανελλαδική", ως εξέλιξη, πολιτικά θα μπορούσε να προσεγγιστεί μόνον μέσ' από τη σημερινή "εικόνα" δυο βασικών "πρωταγωνιστών" αυτής της υπόθεσης : Ο ένας είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης κι' ο άλλος ο Δημήτρης Ψαρράς. 
Ο πρώτος, "εισήγαγε" την ...καινοτόμο "πρόταση" της "αφομοίωσης" των εξωευρωπαϊκών πληθυσμιακών ομάδων που εποικίζουν την Ευρώπη, ως "αντίβαρο" στην (διαπιστωμένη, και λογικώτατα τεκμηριωμένη, απ' τον ίδιο) αποτυχία της "πολυπολιτισμικότητας" (...αποφεύγοντας να μας προτείνει πειστικά και το "πώς" θα υλοποιηθεί αυτή η ...αφομοίωση), κι' ο δεύτερος μια εξίσου ...καινοτόμο "πρόταση", για το "πώς" δύναται η "δομημένη από τον καπιταλισμό" (εκτός κι' αν δεν είναι πλέον ...Αριστερός) Δικαιοσύνη και Ποινική Δικονομία (αλλά και "αντιδραστική"...αστυνομική πρακτική) να γίνουν η "αιχμή του δόρατος" ενάντια στον ..."Ναζισμό". 
Και βρέθηκαν κι' οι δυο τους "σύμμαχοι" σε μιαν απέλπιδα "επιχείρηση" σύνδεσης (σε πρακτικό και θεωρητικό πεδίο), ενός (αποδεκτού ή όχι αδιάφορον) τρόπου σκέψης με κείνο που "αστικά" κι' ...αντιμαρξιστικά βαφτίστηκε "κοινό ποινικό έγκλημα". 
Οποία κατάντια για κείνους που δοκίμασαν κάποτε ν' αποδεσμεύσουν το "αριστερό κίνημα" από τη ..."συγκινητική φωνή της Μαρίας", να "επενδύουν" σήμερα στην πανανθρώπινα τραγική φωνή της Μάγδας. Και με τα ..."σουβλάκια που ψήνονται στα κάρβουνα" να ...φαντάζουν ακόμη σουρεαλιστικότερα, μπροστά στα, εν μέσω "αριστερών" παρελάσεων, "ψημένα" απ' τον κοινωνικό καννιβαλισμό που αυτοχρίστηκε "πολιτική βία", αθώα κορμιά της "Μαρφίν"...  
Για τις ...καμπύλες τις Άντας (και τη ΔΟΛια "επικέντρωση" σε τούτες), θα μιλάμε τώρα ;

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…