Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ...ΚΑΓΚΕΛΑ...

Αυτιά δεν έχει σκοπό να χαϊδέψει τούτο το κείμενο, αγαπητέ αναγνώστη. Κι' ούτε σκοπός του είναι η "επιβράβευση" με πλήθος "κοινοποιήσεων" στα, κατ' ευφημισμόν, "Μέσα κοινωνικής δικτύωσης" και λοιπά ...οθονοκλουβιά του συστήματος. 
Βαθιά την πεποίθησιν έχων ο συντάκτης του, πως η πολιτική σχετίζεται με το εφικτόν, όχι βεβαίως θεωρώντας την ως την "τέχνην του εφικτού" (που προσδιορίζει απλώς την κοινήν διαχείριση), αλλά ως την τέχνην της διευρύνσεως των ορίων του εφικτού, θέλει να απευθύνει μιαν έκκληση για να επιστρέψουν, επιτέλους τα μυαλά των συμπολιτών μας στην ...φυσικήν των κατοικίαν που λέγεται λαϊκιστί "κούτρα".
Θέμα προεξάρχον ασφαλώς το "λαθρομεταναστευτικό" στις μέρες μας, με τον λαό μας, ως καθ' έξιν, "διχαζόμενον" (ενίοτε μόνον και μόνον δια να έχει την ...χαράν να διχαστεί), να βρίσκει την ευκαιρία να ...δοξάσει την γνωστή και ως "εθνική σχιζοφρένεια" συνήθεια να εγκλωβίζεται στην "απολυτότητα" την μη συνάδουσα προς την υπαγόρευσιν, την κατ' εξοχήν ελληνικήν, του "μηδέν άγαν". 
Και, ως εκ τούτου, ακολουθεί η αντίφασις : 
"Προοδευτικοί", κοπτόμενοι περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που καταγγέλλουν σε κάθε ευκαιρία ως "φαλλοκράτη" και "ομοφοβικό" οποιονδήποτε βλέπει επιφυλακτικά το γεγονός ότι η έχουσα την ιδιότητα του "δημοσίου υπαλλήλου" μητέρα, μισθοδοτείται επί δεκαοκτάμηνον, εις βάρος όχι μόνον των ανδρών συναδέλφων της, αλλά και των άλλων μητέρων που επαγγέλλονται τα "οικιακά", ή αντιδρά στην επέκταση των κανόνων του "οικογενειακού δικαίου" σε ανθρώπους του ίδιου φύλου που αποφάσισαν να πράττουν καθαρά ιδιωτικής φύσεως ...πράγματα, πέραν της απλής συγκατοίκησης, την ίδια ώρα να διαδηλώνουν υπέρ της ένταξης στην κοινωνία τους, ανθρώπων που θεωρούν "πόρνη" προς ...κοινήν χρήσιν οποιαδήποτε γυναίκα ...εκθέτει σε κοινήν θέα τον ...αστράγαλον και γκρεμίζουν από τα δώματα τους ομοφυλόφιλους. Που κόπτονται υπέρ της "ελεύθερης θρησκευτικής συνείδησης", να συμπαραστέκονται σε ανθρώπους που θεωρούν πράξη "θεάρεστη" την επικήρυξη του Σαλμάν Ρουσντί. 
Κι' από την άλλη, υποτίθεται "συνειδητοποιημένους εθνικιστές", που λογικόν θα ήτο να αντιλαμβάνονται, ως έχοντες αντιλήψεις περί της ..."αναγκαιότητος οργανωμένου κράτους", πως το κύμα της λαθροπροώθησης δεν ανακόπτεται παρά μόνον με σθεναρή και υπεύθυνη στάση της Πολιτείας, να νομίζουν πως θα φέρουν αποτέλεσμα οι ...φωνασκίες "αριστερής" κοπής, οι εμπλουτίζουσες ατελέσφορα την ατμόσφαιρα, και οι, τροφοδοτούσες με νερό τον μύλο της συστημικής "θεωρίας των δύο άκρων" ...κοκορομαχίες, γηπεδικού χαρακτήρος, με γραφικούς "αλληλέγγυους".
Και, όσον αφορά τους ...αντιφατικούς "προοδευτικούς", η αφετηρία της κατανοήσεως της αντίφασης, εναπόκειται στην δική τους αυτοαπελευθέρωση από την μεταπολιτευτική "από καθέδρας" πλύσιν εγκεφάλου που υπέστησαν. 
Όμως, οι επίδοξοι, ...παλαιοί ή ...οψίμως αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "εθνικιστές", καλόν είναι να κατανοήσουν, πέραν και της γεωπολιτικής πλευράς του ζητήματος, πως το "κεφάλαιον" της παρουσίας αλλότριων πληθυσμιακών ομάδων στον τόπο μας είναι πολυδιάστατο και πέραν της περί της εθνικής ισχύος πολιτικής, άπτεται και του ζητήματος της εθνικής οικονομίας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον στόχο της οικονομικής ανασυγκρότησης στην ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΗ κατεύθυνση, που εξασφαλίζει την απαραίτητη για την επιβίωση του έθνους ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ.
Και θα 'μοιαζε με μάθημα παλαιότερων χρόνων της πρώτης Δημοτικού, του τύπου "έλα Λόλα να ένα μήλο", η απόπειρα "επεξήγησης" των της προηγούμενης παραγράφου, για έναν ...συνειδητοποιημένο Εθνικιστή. Σαν και το να επιχειρηματολογείς για το αυτονόητο, λέγοντας πως οι ..."Μανωλάδες", χρειάζονται, ως απαραίτητη ..."συνιστώσα" της λειτουργίας τους, τους αλλοδαπούς... 

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…