Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ...

Είναι που τούτη, την αποκλειστικά δική Σου, την ώρα, "αριανισμοί" κι' "αυτοχθονισμοί", "παγανισμοί" και "ορθοδοξίες", έτσι κι' αλλοιώς, πομένουν "απεριχώρητοι", μα που κι' ίσως, σε τούτο το χάλι που οδήγησαν τον τόπο μας οι εντολοδόχοι του πανάρχαιου τοκογλύφου, ίσως και να μην είναι πλέον παρά νούμερα σε ισόγεια πολυκατοικιών στην Ιπποκράτους. 
Καθήκον σιωπής και περισυλλογής, ως ένδειξη απόλυτου σεβασμού όλων μας, Σου αρμόζει για τα όσα έδωσες απλόχερα κι' ανυστερόβουλα στον Εθνικισμό. Και στην αντίσταση σ' ό,τι πιο πατριδοκάπηλο και βορθώδες καλύφτηκε πίσω απ' τον αλήστου μνήμης "καραμανλισμό", που 'σπασε τα "μούτρα" του σ' ανθρώπους σαν κι' Εσένα, κρατώντας ζωντανή κι' αμόλυντη από τους βέβηλους πλιατσικολόγους των Ιδεών, τη λέξη "Πατρίδα". 
Στάση αξιοπρέπειας απ' όλους μας Σου αρμόζει, σαν μίμηση ταπεινή της τιτανοτεράστιας δικής Σου αξιοπρέπειας, που ξεχυνόταν ακάθεκτη, κάθε που ξανάστηνες το κάστρο των Ιδεών, μετά από την κάθε επίθεση, την υπαγορευόμενη από την ψευδεπίγραφα "ιδεολογική" αντιπαλότητα του παρακράτους.
Κι' όταν, στα ύστερα, αλίμονο, της ενσώματής Σου ύπαρξης, που οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες των ...μεγάλων λόγων του ...τότε, συνωστίζονταν για υποκλίσεις στον εχθρό και βυσσοδομούσαν, σαν αργυρώνητοι λακέδες και χαφιέδες των αφεντικών, πάνω στην Ιδέα, στάθηκες όρθιος και παρατάχθηκες εκεί που υπαγόρευε η συνείδηση του ανυστερόβουλου αγωνιστή.
Αιωνία Σου η μνήμη, Γιάννη Σχοινά, κι' "οβολοδέκτης ο βαρκάρης του Αχέροντα, με τα πορθμεία στο χέρι", στη νήσο, την δυσπρόσιτη για τους πολλούς, να σ' οδηγήσει των Μακάρων, και τις Μορφών ν' αξιωθείς τ΄αντίκρυσμα, όσων δεν άφησες να σκεπαστούν, απ' το βαρύ φορτίο της λήθης...

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…