Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΙΔΕΟΛΟΓΗΤΩΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝΤΩΝ" ΦΑΙΔΡΩΣ...

Η "αλίευση" του τρόπου που παρουσίασε ο συστημικός "τύπος" την είδηση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, με έμφαση στο γεγονός ότι ο δράστης πέρασε,...κάπως ...κάπου ...κάποτε, από την ...Χρυσή Αυγή, υπήρξε απλώς η αφορμή, για τούτο το κείμενο, αγαπητέ αναγνώστη. Άλλωστε, η λασπολόγηση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, δεν αποτελεί τωρινή ...πρωτοτυπία. Ωστόσο, ασχέτως των προθέσεων της συστημικής προπαγάνδας, άξιον προσοχής είναι το γεγονός ότι ο δράστης του εγκλήματος φέρεται να συνέγραψε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, κείμενο σε επαρχιακή εφημερίδα στο οποίο περιέχεται αυτολεξεί πως ..."Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων", καλώντας μάλιστα τους νέους από 15 έως 70 ετών σε ..."αφύπνιση και επιστράτευση". Ασχέτως του ...συντακτικού, που προκαλεί τουλάχιστον το ...μειδίαμα, του ανωτέρω κειμένου, καλό είναι να μην το προσπεράσουμε αβασάνιστα, και να σταθούμε με προσοχή στον τρόπο του σκέπτεσθαι του συντάκτη του : Βασικός, νοηματικά, κορμός η (όλως αυθαίρετη) νοηματοδότηση της εγκληματικότητας ως όρου, αγνοώντας ότι η εγκληματική συμπεριφορά έχει "ατομική" και όχι "συλλογική" αφετηρία. Οι εκφάνσεις δε της εγκληματικότητος είναι πάμπολλες, και υπάρχουν εκφάνσεις της που εξ αντικειμένου είναι αδύνατον να περιορίζονται σε άτομα (αλλ' ακόμη και να προέρχονται καν από άτομα), που ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες που καταδεικνύει. Είναι επίσης εντελώς αυθαίρετη και άτοπη η διαπίστωση "μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων", αφού εγκληματικές συμπεριφορές ατόμων που ανήκουν στις "καταδεικνυόμενες" από τον συντάκτη πληθυσμιακές ομάδες, στρέφονται ενίοτε και κατά μελών της ίδιας πληθυσμιακής ομάδος. 
Το τραγικότερο όλων όμως είναι πως όλα τα ανωτέρω γράφτηκαν από άτομο που είχε την υπηρεσιακή ιδιότητα του αξιωματικού της αστυνομίας. Κι' αυτό προκαλεί ...ευρύτερες ...σκέψεις, λαμβανομένης υπόψιν και της ...ρηξικέλευθης "πρότασης", για ...σύσταση (περίπου) "λαϊκής πολιτοφυλακής" (και μάλιστα από ..δεκαπεντάχρονους και ...εβδομηντάρηδες). Διότι, ως αστυνομικός, ο συντάκτης όφειλε να γνωρίζει πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, και από τεχνικής ακόμη πλευράς (και ειδικά στην εποχή μας) απαιτεί οργανωμένο επίσημο πλάνο και σχέδιο, εκπαίδευση, πειθαρχία και εχεμύθεια και ασφαλώς τεχνικά μέσα ικανά να στέψουν με επιτυχία το εγχείρημα, ενώ δεν πρόκειται να τελεσφορήσει, χωρίς την αρωγή του Κώδικα της ποινικής δικονομίας. Αλλά και, πέραν της "τεχνικής" πλευράς του ζητήματος, υπάρχει και το μέγα ηθικόν ζήτημα, με το οποίο σχετίζεται ο νομικός πολιτισμός, προκειμένου αυτό που θα προκύψει να έχει τα εχέγγυα της εφαρμογής του Δικαίου, αναδεικνύοντας την αλήθεια και μόνον, προφυλάσσοντας από το ενδεχόμενο αδικίας απέναντι στο άτομο.
Και, ακόμη αντιφατικότερο, πέραν και του "ενστερνισμού" αριστερίστικων αντιλήψεων περί "λαϊκών πολιτοφυλακών", από άνθρωπο που υποτίθεται (ως ...εισελθών ορών φως - κοινώς .."είδα φως και μπήκα", έστω βραχυχρονίως, στην Χρυσή Αυγή) κινείται πολιτικά σε "χώρο" του οποίου οι αντιλήψεις, ...υποτίθεται ότι ευρίσκονται στον αντίποδα του "αριστερισμού" ( τον οποίον απορρίπτει και η πλειοψηφία των "αριστερών" ), το γεγονός ότι ο εν λόγω, επιχείρησε (δια του κειμένου του) να ...κομίσει στο Εθνικιστικό Κίνημα ΑΝΙΔΕΟΛΟΓΗΤΕΣ αιτιάσεις σχετικά με την, οφειλόμενη (κατά τον συντάκτη) στάση των ομοεθνών μας έναντι της παρουσίας αλλοδαπών στη χώρα μας, με την επίκλησιν των περί "εγκληματικότητος", αιτιάσεις που παρασάγκας απέχουν από την κρυστάλλινη ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ αντίληψη, που, θεωρεί ότι οι πολίτες μιας χώρας, δεν αποτελούν απρόσωπο σύνολο φορολογουμένων ατόμων, αλλά τα ζώντα, εν τω παρόντι χρόνω, μέλη της διαχρονικής εθνικής λαϊκής κοινότητος. Τουτέστιν, για την Χρυσή Αυγή, το μείζον ζήτημα δεν είναι οι τυχόν εγκληματικές συμπεριφορές εκ μέρους κάποιων αλλοδαπών (που, υπερτονιζόμενες, λειτουργούν, ενίοτε, αποπροσανατολιστικά σε σχέση με τον καθαυτό χαρακτήρα της εγκληματικότητος, και όσον αφορά τα αίτια και όσον αφορά τις μεθόδους αντιμετώπισής της), αλλά ο κίνδυνος εθνοαποδόμησης δια της ανομοιογένειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τον χαρακτήρα της Πολιτείας. Κοινώς, η θέση της Χρυσής Αυγής δεν υπαγορεύεται από το κριτήριο , αν προτίθενται να "εγκληματήσουν" ή να λειτουργήσουν ως "νομιμόφρονες νοικοκύρηδες" οι αλλοδαποί, ούτε κατηγοριοποιεί την έκνομη συμπεριφορά με κριτήριο την εθνολογική ταυτότητα του δράστη.
Προφανώς γι' αυτό και το πέρασμα του εν λόγω από την Χρυσή Αυγή ήταν βραχύβιο, προκειμένου να βρίσκει ...αλλού ευήκοα ώτα, για να αναπτύσσει και τις αυθαίρετες περί "εγκληματικότητος" απόψεις του, κι' εν τέλει να αυτοαναιρεθεί, εγκληματήσας, ως ..."ημεδαπός" προς "ημεδαπόν", και  ...αυτοπροσώπως...

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.